fbpx

Ai mai văzut cal bătrân în buiestru ?

Există o zicală veche, că : “nu poți învăța un cal bătrân in buiestru” .

Cu cât îmbătrânești, cu atât ai tendința să crezi că acest lucru este adevărat despre tine.

De unde vine această mentalitate?

Cine ți-a dat ideea că ești prea bătrân pentru a învăța ceva nou sau pentru a schimba cu totul modul în care să trăiești?

Când ești tânăr ti se pare că ai întreaga lume în fața ta, limita este cerul și esti convins că poți face orice. Ești plin de încredere, de pasiune și motivație. Îți stabilești punctele de vedere către ce te îndrepți și ce intenționezi să realizezi, si nimic nu îți poate sta în cale. Ești neînfricat, ambițios și plin de viață. 

Apoi, undeva de-a lungul anilor, te-ai abătut de la calea ta și ai căzut de pe potecă. S-a întâmplat ceva care ti-a îndepărtat atenția de obiectivele și visele tale. 

La inceput ai promis că vei reveni imediat după ce vei plăti ratele la casă, vei crește copiii sau vei depăși o provocare pentru sănătate. Dar nu ai făcut-o niciodată ! 

Viața s-a scurs, aspirațiile tale au fost puse pe tușă și ai căzut într-o rutină monotonă.

Pe măsură ce îmbătrânești, începi să te simți învins și incapabil să accesezi ambiția și vigoarea care odată erau atât de puternice. 

Acea voce din capul tău spune că nu mai ai ce trebuie, ai pierdut prea mult timp sau că ești prea bătrân. 

Acum este momentul când multe persoane renunță la visele lor și se mulțumesc cu orice este în fața lor, orice se intamplă. Învață să trăiască cu ceea ce se intamplă   ocazional în viața lor cea dezvăluită și cu ceea ce ar fi putut rămâne, în adâncurile minții lor. 

Povestea sună atât de trist! – și poate deveni tristă pentru cei care nu o scot niciodată la capăt. 

Dar, povestea poate avea și un alt final! Un final optimist și îmbucurător. 

Există nenumărate povești de succes ale oamenilor care au renunțat la cariera aleasă în primii 40 de ani pentru a începe o viată cu totul nouă. O sjujbă nouă, unii chiar s-au recăsătorit și au format o familie nouă. Unii au reușit chiar să gasească iubirea vieții lor.

De ce să înveți ceva nou?

Până la urmă viața dovedește, că poți învăța un cal bătrân în buiestru și niciodată nu este prea târziu pentru a face acest lucru. 

Înainte de a rula aceste gânduri în mintea ta că ești prea bătrân sau nu mai rămâne suficient timp să poți face altceva, ia în considerare următoarele șase motive pentru care ai vrea să înveți ceva nou sau să mergi înainte după ceva de mult uitat.

  1. Îmbunătățește-ți stima de sine.
  2. Îmbunătățește calitatea vieții  tale sub orice aspect
  3. Cultivă-ți și consolidează- ți relațiile semnificative.
  4. Simte bucuria și împlinirea în fiecare zi.
  5. Obține un sentiment de măreție.
  6. Trăiește-ți viața cu intenție și scop si nu regreta nimic!

PREDA VIOLETA
Cabinet Psihoterapie București
📞 0770.421.332

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună pentru programare!