fbpx

Consiliere psihologică

Consiliere psihologică

Ce este consilierea psihologică?

Problemele fac parte din existența fiecăruia și nu prezența lor determină sănătatea și bunăstarea noastră, ci ceea ce facem atunci când le întâlnim. Avem responsabilitatea de a găsi soluții care să ne conducă spre o bunăstare personală și să avem capacitatea de a menține relații sănătoase în viață.

Consilierea psihologică este o specialitate în cadrul psihologiei profesionale ce are ca obiectiv să ajute oamenii să-și îmbunătățească traiul, să atenueze stresul, să rezolve crizele și să-și sporească capacitatea de a funcționa mai bine în viața lor. Practica consilierii psihologice cuprinde o gamă largă de tehnici ce vin în sprijinul rezolvării atât problemelor de dezvoltare normală, cât și problemelor asociate tulburărilor fizice, emoționale și psihice.Acestea servesc persoane de toate vârstele și din toate medii culturale, atât individual cât și în grup.

Misiunea consilierului

Fie că se ocupă de consiliere individuală, consiliere pentru cupluri sau consiliere familială, consilierul intervine în:

  • Probleme de auto-eșec și motivație
  • Management al furiei
  • Traume, durere și pierderi
  • Probleme ale adolescenței (imaginea de sine a adolescenților)
  • Conflictul de familie (divorț, ajustări)
  • bunăstarea unei relații compromisă de problemele de comunicare și de influența conflictelor nerezolvate.
  • schimbarea stării de spirit, anxietate, depresie
  • Abuzul și dependența de droguri și de alcool
  • Dependența de alimente, dependența de jocuri de noroc și dependența de Internet

Cum se desfășoară consilierea?

Există o sesiunea inițială de evaluare în care sunt examinate  preocupările și contextul problemelor și al relațiilor cu mediul. În cazul cuplurilor, adesea, este necesar să aibă loc întâlniri cu fiecare partener, pentru a explora preocupări, perspective, temeri și stiluri ale comunicării pentru fiecare. Clientul este ajutat să înțeleagă factorii ce declansează unele probleme mai profunde, care stau la baza a cea ce crează impedimentul. Pentru a-și putea exprima mai direct nevoile și sentimentele, sunt explorate  credințele și așteptările care pot contribui la dificultățile pe care le întâmpină persoana . Cuplurile pot fi ajutate să gestioneze sentimentele puternice, astfel încât conflictele să nu escaladeze într-o manieră dăunătoare .

Adesea, sunt necesare întâlniri cu fiecare partener, pentru a explora fiecare: preocupare, perspective, temeri și stiluri ale comunicării

Cauți un cabinet de psihoterapie în București?

testimoniale

Sunt momente în viață când nu le mai poți duce de unul singur pe toate și mă refer aici la greutăți, griji, probleme. Sunt situații grele în viață când ai nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a depăși anxietatea și despresia în care ai intrat fără să vrei. Te invit să ne cunoaștem, să stăm de vorbă, și dacă te-ai decis să înțelegi ce te impiedică să trăiesti viață pe care o dorești, care este cauza a ceea ce te ține pe loc, este de ajuns să-ți dorești că să te schimbi și totul este posibil.

Cristina Diaconu

Mi-am dorit să fac o schimbare în viața mea și să renunț la "bagajele" din trecut pe care le purtam cu mine. Dna Preda a fost ghidul meu către viața pe care mi-am dorit-o.

Miruna Iancu

Nu pot descrie în cuvinte felul în care mi-a schimbat viața și gândirea. O recomand cu tot dragul și nu o să vă pară rău de alegerea făcută.

Alexandru Șerban

Cunoașterea de sine a fost o preocupare constantă pentru mine, motiv pentru care am fost foarte bucuros când am cunoscut-o pe dna Preda, care m-a ghidat în acest proces și cu care am avut de la început o legătură strânsă

CONTACT

Programează o consultație
Ai o întrebare pentru mine sau vrei să afli mai multe informații? Folosește cu încredere formularul de contact alăturat pentru a mă contacta.

Sună pentru programare!