fbpx
Dacă nu ești o ciupercă, nu vei prospera în izolare întunecată!

Dacă nu ești o ciupercă, nu vei prospera în izolare întunecată!

Toată lumea vrea să câștige în viață. Și, de obicei ne folosim talentele, facem cadouri, urmărim obiective, ne facem vise și le urmăm dar și relații funcționale, care să ne îmbogățescă, să ne stimuleze. Până la urmă conexiunea umană este o componentă importantă a succesului nostru personal și profesional.

Cei mai mulți nu ne dăm seama, și în realitate cu toții ne lovim de limite în abilitățile noastre atunci  când trecem printr-un conflict sau un impas. Și ce facem atunci? …Luăm drumul cabinetului de psihoterapie și în ședințe de psihoterapie individuală sau de consiliere psihologică lucrăm din greu să ne îmbunătățim relațiile.

De ce este importantă „relația”?

Pentru că cercetările în fiecare domeniu al vieții arată un aspect deloc de neglijat: cu cine te înconjori, vei determina aproape totul cât timp trăiești:

•           Câți bani câștigi indiferent dacă îți atingi sau nu obiectivele
•           Cât de bine se descurcă copiii tăi la școală
•           Cât de mult ai încredere în oameni
•           Cum faci față stresului și eșecului
•           In ce fel de dispoziție te afli
•           Câtă durere fizică resimți
•           Cum și ce crezi

Știința ne arată cum conexiunea relațională, mai mult inconștient, este ceea ce ne alimentează pentru a putea crește noi circuite în creierul nostru.

O conexiune umană ne transmite energie și informații și așa  se formează noi circuite neuronale care ne duc la următorul nivel de performanță.

Așadar, lucrăm continuu la obținerea de cunoștințe, la îmbunătățirea abilităților noastre, și ne angajăm mai mult în a crește calitatea relațiilor cu alte persoane.

Hipnoterapia este o strategie foarte eficientă în psihoterapie care ne ajută să trecem dincolo de propriile noastre limite. Pentru a ne îndeplini visele și aspirațiile, Hipnoza  ca instrument psihoterapeutic ajută la concentrarea pe tocmai aceste căutări specifice.

Avem nevoie de „puterea celuilalt”

Pentru a trece dincolo de propriile noastre limite și pentru a ne îndeplini visele și aspirațiile.

„Puterea celuilalt” nu este doar pozitivă, ea poate fi și dezastruos negativă.

Deci, trebuie ales cu înțelepciune! Relațiile fac ca lumea să meargă și la bine și la rău.

În psihoterapie putem face mult pentru a ne crește șansele de a avea relații grozave – relații împlinite și captivante, bogate și cu sens, bucurie și iubire. Pe de altă parte, nimic nu poate aduce atâta durere ca o relație ruptă cu cineva drag.

Există câteva elemente de bază care guvernează cele mai multe relații umane și le poți descoperi în ședințele de psihoterapie cu îndrumarea unui  psihoterapeut specialist. Se poate spune că aceste elemente  alcătuiesc  baza relațiilor sănătoase.

Știința ne arată cum conexiunea relațională este ceea ce ne alimentează pentru a putea crește noi circuite în creierul nostru. O conexiune umană ne transmite energie și informații și așa  se formează noi circuite neuronale care ne duc la următorul nivel de performanță.

Așadar, lucrăm continuu la obținerea de cunoștințe, la îmbunătățirea abilităților noastre, și ne angajăm mai mult la calitatea relațiilor cu alte persoane.  

Avem nevoie de „puterea celuilalt” pentru a trece dincolo de propriile noastre limite și pentru a ne îndeplini visele și aspirațiile. 

„Puterea celuilalt” nu este doar pozitivă, ea poate fi și dezastruos negativă.

Deci, trebuie ales cu înțelepciune. Relațiile fac ca lumea să meargă, la bine și la rău.

Putem face mult pentru a ne crește șansele de a avea relații grozave – relații împlinite și captivante, bogate cu sens, bucurie și iubire și nimic nu poate aduce atâta durere ca o relație ruptă cu cineva drag.

Există cateva elemente de bază care guvernează cele mai multe relații umane și aceste elemente esențiale se poate spune ca alcătuiesc  baza relațiilor sănătoase:

1. Dragostea

Majoritatea oamenilor consideră că dragostea este un sentiment. Spui “Imi place de…”  De fapt, conceptul de „a plăcea” se referă la sentimente. Când spui că îți place cineva, vorbești despre cum te simți. Dar când spui că iubești pe cineva, nu vorbești neapărat despre cum te simți fața de persoana respectivă. Iubirea este mult mai profundă decât un sentiment. Dragostea este un angajament pe care îl facem oamenilor de a trata întotdeauna acea persoană corect și onorabil .

Pentru cei de care ne apropiem mai mult, vom avea sentimente de iubire.

Ce înseamnă  iubire? Trebuie să ne extindem definiția a ceea ce înseamnă iubirea prin includerea aspectului de angajament al iubirii. Adică relații corecte și onorabile, sănătoase, baza tuturor relațiilor sănătoase.

Ce înseamnă  iubire? Trebuie să ne extindem definiția a ceea ce înseamnă iubirea prin includerea aspectului de angajament al iubirii. Adică relații corecte și onorabile, sănătoase, baza tuturor relațiilor sănătoase.

2. Slujirea inimii

“Poți avea tot ceea ce îți dorești în viață dacă ajuți suficient de mulți oameni să obțină ceea ce își doresc din viață”. Conceptul  vorbește despre  a avea o inimă și o viață care sa fie axată pe slujirea altor oameni. Viața este trăită cel mai bine în slujba altora. Asta nu înseamnă că nu ne străduim să facem ce este mai bun pentru noi înșine sau că că lucrurile pe care le facem slujesc doar altor oameni, inclusiv familia, colegii și prietenii. Trebuie să învățăm să îi ajutăm și pe cei care merită , nu doar pe cei care au nevoie.  

3. Comunicare onestă

În orice relație bună, veți găsi o comunicare deschisă și cinstită . Comunicarea este importantă, deoarece ne permite să verbalizăm ceea ce este în interiorul nostru și ne permite să ne conectăm cu o altă persoană – Și acesta este un obiectiv vital în relațiile bune – să comunicăm, să ne spunem reciproc ce gândim și ce simțim. Principiul central este comunicarea de dragul de a construi relația și de a o consolida. 

4. Prietenie

Relațiile funcționează mai bine atunci când suntem prietenoși cu ceilalți. Să fii prietenos poate amortiza schimbările  neobișnuite pe care le-am putea experimenta în relațiile noastre. Bucuria este un drum lung spre construirea de relații de durată.

Așa că veselia si un zambet  afișat permanent atrag cuvinte amabile din partea celorlalți. Dacă tratați oamenii cu prietenie,  veți vedea relațiile voastre îmbunătățite.

5. Răbdare

Oamenii nu sunt perfecți și pot eșua în mod constant. Relațiile se descompun, deoarece oamenii renunță și își pierd răbdarea. Vorbesc despre tot felul de prietenii, căsătorii, relații de afaceri, etc. Răbdarea câștigă ! 

Cei care renunță la relații prea devreme sau pentru că cealaltă persoană nu este perfectă, adesea uită că următorul prieten, următorul soț sau partener de afaceri nu vor fi nici ei perfecti! Așadar, este bine să cultivăm această abilitate și să învățăm să avem mai multă răbdare.

Cei care renunță la relații prea devreme sau pentru că cealaltă persoană nu este perfectă, adesea uită că următorul prieten, următorul soț sau partener de afaceri nu vor fi nici ei perfecti! Așadar, este bine să cultivăm această abilitate și să învățăm să avem mai multă răbdare.

6. Loialitate

Loialitatea este un angajament pentru o altă persoană. Din păcate, loialitatea este adesea un element lipsă în multe relații de astăzi. 

Am uitat ce înseamnă să fii loial. Mentalitatea noastră de consum a afectat acest lucru într-o oarecare măsură. Oamenii nu mai sunt loiali unul altuia, și din păcate, acest lucru are repercusiuni în relațiile noastre. 

Uneori trebuie doar să ne angajăm să fim fideli și să lăsăm relația să avanseze.  Acest tip de loialitate ne va duce relațiile la un nivel mult mai profund. 

7. Un scop comun

Unul dintre elementele de bază ale relațiilor sănătoase este să aibă un scop comun și, de multe ori, acesta este o componentă care este inițial ignorată, dar pentru o relație de lungă durată este vitală. 

Gândiți-vă la câți prieteni pe care i-ați întâlnit de-a lungul anilor, în timp ce lucrați într-un scop comun. Poate a fost cineva pe care l-ați întâlnit în timp ce participați la sport, în timp ce lucrați la o campanie politică, participați la biserică, la biroul dvs. sau orice altceva v-a reunit pentru a lucra într-un scop comun.

Colaborarea, construirea împreună, eșecul și reușirea împreună – în același timp urmărind un scop comun – este din ce relații se formează. Găsiți oameni cu care aveți scopuri comune și semănați semințele relațiilor mari, apoi culegeți beneficiile de lungă durată.

8. Distracție

Toate relațiile bune au un element de umor. Acum, asta nu înseamnă neapărat o mare distracție  deși aceasta este necesara pentru unele relații. Dar chiar și în relațiile de afaceri ar trebui să fie distractiv. Ar trebui să fie distractiv să faci afaceri cu cei cu care ai de gând să ai o relație de afaceri pe termen lung.

Distracția aduce plăcere relației.  Așa că amintiți-vă să creați în mod conștient situații și momente distractive, deoarece acestea sunt lipiciul care ne ține amintirile împreună și ne fac viața dulce.

Există atât de multe ingrediente cheie pentru crearea și menținerea relațiilor minunate de lungă durată. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună pentru programare!