fbpx

Evaluare și psihodiagnostic clinic

Evaluare și psihodiagnostic clinic

Testarea psihologică este procedura de administrare, cotare și interpretare în urma administrării unui test psihologic, ca instrument de evaluare.

Evaluarea psihologică este, în schimb, un proces care se derulează cu un scop bine precizat, în care se utilizează, pe lângă teste o serie de alte instrumente, rezultatele constituind o importantă sursă de informații despre pacient. Așadar, predicțiile făcute pe baza unei evaluări psihologice țin seama de o mulțime de surse de informație.

Cauți un cabinet de psihoterapie în București?

Când este nevoie de evaluare psihologică?

Scopul evaluării psihologice este ca pe lângă conturarea aspectelor importante despre pacient să poată și reliefa resursele de care dispune persoana, în încercarea sa de a depăși anumite dificultăți.

  • Evaluarea contextului de familie, profesional, socio-economic și cultural în care se manifestă situația psihologică urmărită
  • Starea de sănătate mintală (în limita competenței psihologului)
  • Starea afectivă (emoțională)
  • Nivelul dezvoltării psihologice, modul de a gândi și aspecte neurologice
  • Obișnuințele comportamentale
  • Existenta sau nu, a gradului de discernământ
  • Tipul de personalitate și mecanismele de adaptare (copying)
  • Evaluare cognitivă și neuropsihologică (teste de inteligență, atenție, memorie)

Evaluarea psihologică se referă la ambele sexe, la orice vârstă și asupra aspectelor psihologice specifice individului, cuplului, familiei sau altor grupuri.

testimoniale

Sunt momente în viață când nu le mai poți duce de unul singur pe toate și mă refer aici la greutăți, griji, probleme. Sunt situații grele în viață când ai nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a depăși anxietatea și despresia în care ai intrat fără să vrei. Te invit să ne cunoaștem, să stăm de vorbă, și dacă te-ai decis să înțelegi ce te impiedică să trăiesti viață pe care o dorești, care este cauza a ceea ce te ține pe loc, este de ajuns să-ți dorești că să te schimbi și totul este posibil.

Cristina Diaconu

Mi-am dorit să fac o schimbare în viața mea și să renunț la "bagajele" din trecut pe care le purtam cu mine. Dna Preda a fost ghidul meu către viața pe care mi-am dorit-o.

Miruna Iancu

Nu pot descrie în cuvinte felul în care mi-a schimbat viața și gândirea. O recomand cu tot dragul și nu o să vă pară rău de alegerea făcută.

Alexandru Șerban

Cunoașterea de sine a fost o preocupare constantă pentru mine, motiv pentru care am fost foarte bucuros când am cunoscut-o pe dna Preda, care m-a ghidat în acest proces și cu care am avut de la început o legătură strânsă

CONTACT

Programează o consultație
Ai o întrebare pentru mine sau vrei să afli mai multe informații? Folosește cu încredere formularul de contact alăturat pentru a mă contacta.

Sună pentru programare!