fbpx

Hipnoterapie

Hipnoterapie

Hipnoterapia este știință sau artă?

Începând cu jumătatea secolului trecut, hipnoza a fost utilizată în medicina modernă pentru a trata durerea, iar în ultimele decenii a început să fie folosită şi pentru a combate anxietatea, stresul, depresia şi alte afecţiuni. Este o știință, pentru ca este practicată astăzi în psihologia clinică și este apreciată pentru proprietățile sale de vindecare.

Hipnoza

Hipnoterapie
Beneficii

Fenomenele hipnotice, se leagă de mecanisme neurologice prin care acţionează creierul.

Transa hipnotică este o stare specială de conștiență, un fenomen natural în care creierul se află în mod natural de câteva ori pe zi atunci când undele cerebrale nu sunt cele de somn dar produc stare de relaxare ca și într-o meditație.

În transă știi în permanență ce se întamplă cu tine și poți ieși oricând dorești să faci acest lucru. Nu poți face nimic în afara credințelor personale și nici nu se pot accepta stările în care să nu te simți în siguranță. Mintea inconstientă se va deschide doar în condițiile unui adevărat  sentiment de securizare a propriei ființe.

Psihologie
Hipnoza

Cum funcționează hipnoza?

Hipnoza poate fi folosită fie de către o singura persoană (auto hipnoza) pentru a-și oferi sugestii de transformare (prin autosugestie) si de asemenea, poate fi experimentată împreună cu un hipnotizator în cadrul unei ședințe individuale. Există și posibilitatea folosirii hipnozei unui număr mai mare de persoane în cadrul ședințelor de grup.

  • Pentru a face schimbări de comportament, de gândire sau de atitudine,
  • Pentru tratamentul unor afecțiuni psihosomatice (generate de emoții),
  • Pentru autocunoaștere,
  • Pentru relaxare, etc.
Pe durata unei ședințe de hipnoză, corpul se relaxează, gândurile devin mai ușor de urmărit și de gestionat. Ca și  în cazul altor metode de relaxare sau de meditație, în transa hipnotică scade tensiunea arterială și ritmul cardiac, fiind  favorabil un anumit tip de activitate cerebrală. Astfel, pe durata transei, persoana are parte de relaxare musculară și nervoasă, dar își va păstra mintea clară. Mintea conștientă devine mai alertă, iar cea subconștientă mai dispusă să conlucreze.
Cauți un cabinet de psihoterapie în București?

Când este recomandată hipnoza?

  • fobiile de orice tip (de zbor , de stomatolog, de înălțime, etc.)
  • hipnoza este de ajutor în stările anxioase în general, pentru că un anxios nu știe și nu poate să se relaxeze.
  • ajută în cazul somatizărilor sau a unor afecțiuni cu componentă somatică
  • în managementul durerii, ca pregătire înainte de operații chirurgicale sau ca factor contributor la vindecare
  • în situațiile în care persoanei îi este imposibil să cunoască conștient resursele de care are nevoie sa surmonteze situațiile stresante de viață

CONTACT

Programează o consultație
Ai o întrebare pentru mine sau vrei să afli mai multe informații? Folosește cu încredere formularul de contact alăturat pentru a mă contacta.





Sună pentru programare!