fbpx

Psihoterapie

PSIHOTERAPIE

Terapie adult

Psihoterapia individuală

Se adresează atât persoanelor aflate într-un impas existențial cât și celor care vor să se dezvolte ca personalitate.

Psihoterapeutul însoțește pacientul într-o călătorie „interioară” și îl sprijină în efortul de a-și găsi bunăstarea emoțională și mentală și să devină mai conștient de sine. Terapia este un mijloc prin care omul poate recăpăta stima de sine, poate găsi curajul de care are nevoie și își poate căpăta pacea interioară.

Terapie varstnic

Psihoterapia vârstnicului

 Sunt foarte multe aspecte care recomandă psihoterapia unei vârste trecute de prima tinerețe. Starea de sănătate se deteriorează, se instalează bolile bătrâneții, bolile cronice, declinul cognitiv. Intervine singurătatea, dependența de alte persoane din familie, pierderea partenerului de viață iar viziunea asupra morții devine o preocupare. Psihoterapia poate îmbunătății calitatea vieții, poate reduce stresul și îmbunătății relația cu familia.

Psihoterapia
familiei

Psihoterapia de familie sprijină înțelegerea și optimizarea relațiilor interpersonale, dezvoltă capacitatea familiilor de a învăța să facă față problemelor și contribuie la flexibilizarea rolurilor în familie. Psihoterapia de familie se adresează familiilor care se confruntă cu dificultăți precum: probleme cu copiii, consum de alcool sau substanțe periculoase, boala unuia dintre membri, deces/separare/divorț, violență domestică s.a.

Psihoterapie Cuplu

Psihoterapia de cuplu

Se adresează cuplurilor aflate în impas și îi ajută pe parteneri să se înțeleagă mai bine pe sine și pe celălalt în relație, să îți identifice atât propriile nevoi cât și pe cele ale partenerului. Terapeutul ghidează procesul de recreare a unei legături sigure intre cei doi parteneri, care să se bazeze pe siguranță, încredere și o comunicare clară.

Psihoterapia de grup

Formă de psihoterapie cu eficiență înaltă pentru ca fiecare membru al grupului dăruiește și totodată primește informații și se identifică cu ceilalți și învață de la ei. Membrii grupului pot avea aceeași probleme, se pot încuraja și susține unii pe alții. Oamenii învață să se raporteze unii la alții să-și constientizeze așteptările și nevoile.

Psihoterapia adultului

 Intervenția psihoterapeutică este necesară în tratarea sănătății mentale, emoționale, precum și unele afecțiuni psihiatrice. Scopul psihoterapiei este de asistare și de depășire a impasului existențial în fața pierderilor de orice fel, relațiilor disfuncționale, neadaptării la contextele de viață.

Psihoterapia pentru copii

Psihoterapia copilului are ca scop abordarea comportamentelor și dificultățile emoționale vizibile ale copilului dar în primul rând atingerea cauzelor de fond. Obiectivul primordial este construirea unei fundații psihice sănătoase și puternice pe care copilul să se bazeze în dezvoltarea sa ulterioară.

 

Psihoterapia adolescenților

Adolescenţii se confruntă cu adevărate furtuni hormonale specifice vârstei care le bulversează echilibrul emoțional. Criza de identitate sexuală, conflictele cu părinţii şi profesorii, sentimentul că nu sunt înțeleși şi acceptați îi fac pe tinerii adolescenți să cadă pradă tentațiilor: fumat, alcool, droguri, jocuri de noroc. Psihoterapeutul intervine când se caută soluții, aducând o șansă reală remodelării ca personalitate a adolescentului, netezind calea către maturizare.

CONTACT

Programează o consultație
Ai o întrebare pentru mine sau vrei să afli mai multe informații? Folosește cu încredere formularul de contact alăturat pentru a mă contacta.

Sună pentru programare!